Gebruik van de Concept2 monitor en on-line profielen

Concept2 logboek profiel aanmaken

Om te beginnen heb je een profiel nodig op de Concept2 logbook website. Dit kan je gratis aanmaken op http://log.concept2.com. Klik op REGISTER onder NEW USERS als je dit nog niet hebt gedaan en doorloop de stappen zoals weergegeven in onderstaande afbeelding. Vergeet niet RARC (Royal Antwerp Rowing Club) te selecteren als je roeiclub.

Geroeide kilometers loggen

Nu je een profiel hebt aangemaakt kan je je trainingen online loggen. Meld je eerst aan met je gebruikersnaam en het gekozen wachtwoord. Geef het aantal geroeide meters in en de tijd die je hiervoor nodig had. Ook vul je de datum in en eventueel of je lichtgewicht (LWT) of zwaargewicht (HWT) roeier bent. Voor mannen ligt de grens hiervoor op 75kg en voor vrouwen op 61.5kg (dit is dus anders in vergelijking met het roeien op water). Bevestig het ingeven door op Add te klikken.

Om na te gaan of er niet wordt vals gespeeld vraagt Concept2 om ook een validatiecode toe te voegen. Deze code moet je eerst opvragen uit de performace monitor van het ergo-toestel waarop je geroeid hebt. Let op: dit kan enkel op toestellen met een PM3 of PM4 monitor en dus niet met de oudere toestellen die zijn uitgerust met een PM2 of PM2+!

  1. In het hoofdmenu kies je Meer opties
  2. Kies vervolgend Geheugen
  3. Sorteer de opgeslagen trainingen bvb op datum
  4. Ga naar jouw geroeide training en vraag de details op
  5. Druk twee maal op de 4e toets (die waar geen pijl naast staat)
  6. De 16-delige code verschijnt rechtsbovenaan

vercode03

Om deze code in te geven klik je op het potlood dat rechts van de overeenkomstige training staat in je logboek. Onder PM3/PM4 Verification of Result heb je de ruimte om deze code in te geven. Klik hierna op Update. Van al deze stappen vind je ook aan afbeelding hierboven.

En nu..

Nadat je het aantal kilometers geroeid en gelogd hebt dat nodig is voor het behalen van de challenge, klik je op Challenges bovenaan het logboek. De website herkent dan automatisch voor welke prijs je in aanmerking komt.

Verder kan je het logboek natuurlijk ook gebruiken om je vorderingen bij te houden, statistieken te bekijken en meters te verzamelen voor de Indoor Rower Million Meter Club!