Boottypes

Antwerp Rowing stelt boten ter beschikking van onder meer onderstaande types. De “X” staat voor koppelroeien, de “-” voor boordroeien zonder stuurman en de “+” voor boordroeien met stuurman.

Shell_1X1X

Shell_2X2X

Shell_4X4X

Shell_22-/2+

Shell_44-/4+

Shell_88+

Riemtypes

Onderaan staan de drie types bladen die worden gebruikt op onze club. Uiterst links staat een macon blad afgebeeld en in het midden een bigblade. Het blad uiterst rechts is voorzien van een vortex-uiteinde.

blades

Daarnaast zijn riemen onder te verdelen in boord- of puntriemen (voor boottypes 2-/2+, 4-/4+ en 8+) en koppelriemen. Bij het boordroeien bedient elke roeier één riem. Voor het koppelroeien zijn dat er twee. Bij deze laatste zijn de riemen ook korter. Des te groter de afstand tussen het blad en de kraag van de riem, des te zwaarder het is om het blad doorheen het water te verplaatsen.

Gebruik

Het (dure) materiaal wordt door de club ter beschikking gesteld. Om dit te kunnen blijven doen worden de leden geacht hier voorzichtig mee om te springen en er mee zorg voor te dragen. Dit houdt in dat na gebruik:

  • boten en riemen worden afgedroogd.
  • rails worden gekuist.
  • boten en riemen op hun juiste plek worden terug geplaatst.
  • dollen worden vastgedraaid en luchtkassen worden geopend.
  • schragen en karren binnen worden opgeborgen.

Hetzelfde geldt voor het gebruik van de powerzaal:

  • Gewichten worden weer op hun plek gelegd.
  • Rail van de ergometer wordt gekuist.

Voor vertrek naar wedstrijden en toertochten dienen de boten geladen te worden op de botenwagen. Hiertoe dienen de uitleggers te worden losgekoppeld om op bestemming weer te worden gemonteerd. Hiervoor, maar ook voor het afstellen van het materiaal is vooral een steeksleutel maat 10 en 13 vereist. Om deze klussen vlot te doen verlopen vragen wij dat iedereen deze sleutels voorziet in zijn of haar standaarduitrusting.